De wijnen van Altrovino Wijnkopers

Wij richten ons op eerlijke wijn, wijn met karakter, voornamelijk afkomstig van kleinschalige wijnproducenten, vaak familiebedrijven, die bewust met hun product bezig zijn.

In ons zorgvuldig geselecteerde assortiment besteden we veel aandacht aan kwaliteitswijnen voor alledag. We bieden voornamelijk Europese wijnen, die - anders dan de standaardwijnen - opvallen vanwege hun pure smaak van de druif, het land en de streek.

Bon Courage Estate

Bon Courage Estate ligt 9 km van de stad Robertson (Zuid-Afrika), daar waar de Klaas Voogds rivier en de Breede rivier samenkomen. Het wijnhuis werd in 1927 gekocht door Willie Bruwer. In 1965 kwam zijn zoon André, huidige eigenaar, naar het bedrijf. Hij moderniseerde de kelder en kocht het naastgelegen pand. In 1983 werd het landgoed geregistreerd als wijnhuis en kreeg de naam Bon Courage.

Register to read more...

Caliterra

Viña Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een innige Chileens-Amerikaanse samenwerking: die tussen de families Chadwick (Viña Errázuriz) en Mondavi (Robert Mondavi Winery).

Register to read more...

Domaine Jean Bousquet

Het Argentijnse wijnhuis Domaine Jean Bousquet is gelegen in Tupungato, zo’n 80 km vanaf Mendoza. Het klimaat dat in het gebied heerst is een ideale combinatie van neerslag en temperatuur voor de wijnbouw. Het is er namelijk overdag erg mild en ’s nachts is het koel. Daarnaast ligt het gebied zo’n 1200 meter boven de zeespiegel waardoor er frisse lucht is en een poreuze zanderige rotsachtige bodem.

Register to read more...

Domaine Paul Mas

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean-Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

Register to read more...

Torre del Falasco

Torre del Falasco ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Torre del Falasco wordt geproduceerd door Cantina Valpantena.

Sinds 1958 is Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden.

Register to read more...

Viljoensdrift


Wijnmaker Fred Viljoen nam eind jaren '90 samen met zijn broer Manie het wijngoed van zijn vader over waar tot dan toe alleen maar druiven geteeld waren voor levering aan de plaatselijke coöperatie. Fred wilde echter zelf wijn gaan maken nadat hij de smaak van het vak te pakken had gekregen tijdens zijn stage op het naburige wijngoed De Wetshof.

Register to read more...

Zenato

Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Zenato eigendom van de familie Zenato die in 1960 door Sergio Zenato is opgericht. 

Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen.

Register to read more...