De wijnen van Altrovino Wijnkopers

Wij richten ons op eerlijke wijn, wijn met karakter, voornamelijk afkomstig van kleinschalige wijnproducenten, vaak familiebedrijven, die bewust met hun product bezig zijn.

In ons zorgvuldig geselecteerde assortiment besteden we veel aandacht aan kwaliteitswijnen voor alledag. We bieden voornamelijk Europese wijnen, die - anders dan de standaardwijnen - opvallen vanwege hun pure smaak van de druif, het land en de streek.

Zenato

Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Zenato eigendom van de familie Zenato die in 1960 door Sergio Zenato is opgericht. 

Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen.

 

Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau.

En met die passie produceert Sergio bijzondere wijnen met een uitstekende kwaliteit. Azienda Zenato heeft circa 70 hectare wijngaarden in Lugana en Valpolicella Classico.

 

In ons assortiment:

  • Zenato Sta. Christina Cabernet Sauvignon
  • Zenato Sta. Christina Lugana 
  • Zenato Ripassa
  • Zenato Pinot Grigio
  • Zenato Bianco di Custoza