De wijnen van Altrovino Wijnkopers

Wij richten ons op eerlijke wijn, wijn met karakter, voornamelijk afkomstig van kleinschalige wijnproducenten, vaak familiebedrijven, die bewust met hun product bezig zijn.

In ons zorgvuldig geselecteerde assortiment besteden we veel aandacht aan kwaliteitswijnen voor alledag. We bieden voornamelijk Europese wijnen, die - anders dan de standaardwijnen - opvallen vanwege hun pure smaak van de druif, het land en de streek.

Torre del Falasco

Torre del Falasco ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Torre del Falasco wordt geproduceerd door Cantina Valpantena.

Sinds 1958 is Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden.

 

Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

 

De Ripassa van Torre del Falasco 

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso (Ripassa) is een bijzondere wijn met een prachtige robijnrode kleur en een verrassend goede prijs/kwaliteitverhouding!.

De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen. De smaak is heerlijk vol, aangenaam krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn van hoog niveau. Een betaalbaar, maar uiteraard lichter, alternatief voor liefhebbers van een van de absolute topwijnen van Italiè, de Amarone.

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C bij stoofpotten, vlees- en wildgerechten of oude kazen. 

 

In ons assortiment:

  • Torre del Falasco Valpolicella Ripasso
  • Torre del Falasco Ripasso Superiore
  • Torre del Falasco Amarone della Valpolicella